Klik her for at sende et billede
Mormors æbleflæsk med madABC.dk. En klassisk dansk ret, som de
fleste kender og elsker. Server retten lunken sammen med rugbrød fx til efterår
eller vinter.
Let og hurtigt at lave. Til 2-3 personer.
# Ingredienser
3 store æbler (4 i alm størrelse)
6 skiver stribet flæsk (400 g)
2 løg
salt
1 spsk sukker
rugbrød
* Tilberedning
1. Læg flæsket på panden og drys med salt.
Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god
farve.
De må ikke blive brankede.
2. Imens flæsket steger skrælles løgene og skæres i både.
Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i
tynde både med skræl på.
3. Når flæsket er færdigt tages det af panden og lægges den
på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedtet blive på panden.
4. Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter
inden du lægger æblebådene på panden også.
Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.
5. Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de
har den konsistens du ønsker – men omkring 15 minutter.
6. Smag æblerne til med lidt sukker og salt.
8. Server æbleflæsk sammen med godt rugbrød.
INFO: Æbleflæsk er en gammel dansk ret fra 1868, der
tilberedes af æbler, stribet flæsk og løg. Æbleflæsk anses som en fynsk
egnsret, men serveres i andre egne af landet. Æbleflæsk var en af kandidaterne
til Danmarks Nationalret, da fødevareminister Dan Jørgensen i 2014 udskrev en
konkurrence om denne titel.