Logo

Æbleflæsk anno 1868

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleflæsk anno 1868 

Klik her for at sende et billede 


Mormors æbleflæsk med madABC.dk. En klassisk dansk ret, som de fleste kender og elsker. Server retten lunken sammen med rugbrød fx til efterår eller vinter.

Let og hurtigt at lave. Til 2-3 personer.

 

# Ingredienser
3 store æbler (4 i alm størrelse)
6 skiver stribet flæsk (400 g)
2 løg
salt
1 spsk sukker
rugbrød

 

* Tilberedning
1. Læg flæsket på panden og drys med salt.
Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god farve.
De må ikke blive brankede.


2. Imens flæsket steger skrælles løgene og skæres i både.
Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i tynde både med skræl på.


3. Når flæsket er færdigt tages det af panden og lægges den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedtet blive på panden.


4. Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter inden du lægger æblebådene på panden også.
Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.


5. Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de har den konsistens du ønsker – men omkring 15 minutter.


6. Smag æblerne til med lidt sukker og salt.


8. Server æbleflæsk sammen med godt rugbrød.

 

INFO: Æbleflæsk er en gammel dansk ret fra 1868, der tilberedes af æbler, stribet flæsk og løg. Æbleflæsk anses som en fynsk egnsret, men serveres i andre egne af landet. Æbleflæsk var en af kandidaterne til Danmarks Nationalret, da fødevareminister Dan Jørgensen i 2014 udskrev en konkurrence om denne titel.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her