¼ liter mælk
65 g margarine
125 g hvedemel
4 æg
½ tsk kardemomme
¼ tsk Tørsleffs bagepulver
rå æblestykker
Palmin, raffinol eller olie til bagningen
Pynt:
2-3 spsk flormelis
1 tsk vanilje
Mælk og margarine bringes i kog. Melet tilsættes på en gang, og dejen piskes hurtigt sammen. De sammenpiskede æg røres i lidt efter lidt. Til sidst tilsættes kardemomme og bagepulver. Rå æblestykker blandes i dejen. fedtstoffet varmes til 185º. En ske varmes deri. Dejen formes med skeen til en bolle, der med en anden ske skubbes ned i fedtgryden. Bollerne hæver straks op og bliver lysebrune. De vendes og koges lysebrune på begge sider. Bollerne lægges til afdrypning på fedtsugende papir, drysses med sigtet flormelis og Vanila og serveres varme.