3 grofthakkede figner (ca. 60 g)
3 spsk grofthakkede rosiner (ca. 30 g)
Saft af ½ appelsin (ca. ½ dl)
25 g revet marcipan
1 æggehvide
4 æbler (ca. 400 g) fx Elstar, Jonagold eller Cox Orange
Bland figner og rosiner med appelsinsaft.
Lad blandingen trække et par timer.
Tænd ovnen på 200°C .
Bland figen-rosinblandingen med marcipan og den rå æggehvide.
Fjern kernehuset og ca. ¼ af æblekødet, så der er plads til fyldet.
Fordel fyldet i hullet.
Sæt æblerne på en bageplade eller i et ovnfast fad og bag æblerne i ovnen til de er møre, ca. ½ time.
Frugt pr. person: 150 g
Tips: Æggehviden skal ikke piskes, men blot blandes med marcipanen på samme måde, som man gør, når man skal lave kransekage.