4 Personer
100 g smør
4 dl hvedemel
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
2 spsk koldt vand
smør eller margarine til formen
Fyld:
5 syrlige æbler
½ dl sukker
200 g abrikosmarmelade
Serveringsforslag: Flødeskum smagt til af Calvados eller vaniljeis.
Hak fedstof og hvedemel med en kniv. Arbejd hurtigt de andre ingredienser ind i dejen og lad den hvile koldt i mindst 1 time. Pensl pieformen med smeltet fedstof.
Rul dejen ud til en rund plade, der er lidt større end formen. Beklæd formen med dejen også op ad kanterne.
Prik bunden med en gaffel ellers buer den op og bliver ujævnt bagt. Bag den ved 225º i 15 min.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg dem på den forbagte bund. Drys med sukker. Bag den ved 200º i 25 min.
Bred marmeladen over den varme pie. Serveres lun.