Gammeldags æblekage med rasp og med flødeskum og ribsgelé på
toppen er en ægte klassiker, som aldrig går af mode og heldigvis for det!
(4-5 pers.)
# Ingredienser:
1 kg syrlige æbler
sukker
1 dl rasp
½ dl sukker
50 g smør
Pynt: ½ liter piskefløde og gelé.
*
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær derefter æblestykkerne i både og kog dem møre i ½ dl
vand under låg.
Smag æblegrøden til med sukker.
Bland rasp og sukker.
Smelt smørret i en pande og rist raspen deri, indtil den er
gylden og sprød.
Rør af og til i raspen under afkølingen.
Læg æblegrød og rasp lagvis i en skål, det øverste lag skal
være rasp.
Pynt æblekagen med flødeskum og gelé.
Tips: Lidt skoldede, hakkede mandler kan blandes i raspen.
Æblekagen lægges sammen lige før serveringen.
Gammeldags æblekage, som mormor
serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen!