Lav denne krydrede æblekage med gode, danske æbler, når det er æbletid i Danmark. Brug helst friskstødte krydderier til kagen. Æblerne kan være Elstar, Aroma, Cox's Orange eller Ingrid Marie æbler.
Når man skal fylde kagen i formen, tror man ikke på, at der skal så mange æbler i kagen. Men det skal der! Kagen holder fint et par dage og smager næsten bedre, dagen efter den er bagt.
1 ½ dl mild olie fx raps
1 dl yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt
275 g sukker
150 g brun farin
korn af ½ stang vanilie
100 g valnødde-, pecannødde- eller hasselnøddekerner
275 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 spsk kanel
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk nelliker
¼ tsk tørret knust ingefær
4 æg
¾ kg æbler, i små tern
Tænd ovnen på 175°C .
Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanille grundigt igennem.
Hak nøddekerner fint fx i en foodprocessor.
Sigt hvedemel, krydderier og bagepulver sammen.
Smør en springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder.
Pisk æg i sukkerblandingen, et ad gangen skiftevis med melblandingen.
Vend resten af de hakkede nødder i dejen. Hæld lidt dej i springformen, dernæst et lag æbler, så igen dej.
Forsæt til formen er fyldt - Æbler øverst.
Sæt kagen i ovnen ca. 1 time eller til en kniv stukket i kagen og trukket ud, kommer ud uden dej på.
Tips: Kagen kan også deles i to forme og bages i lidt kortere tid.
Kagen kan udmærket fryses.