Kage eller dessert
150 g sukker
150 g smør
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
4 store æbler
100 g rosiner
evt. 3 spsk rom
50 g mandler
perlesukker
Sukker, smør og æg røres hvidt, æggene røres i et ad gangen.
Bagepulver blandes i melet, og dette vendes i dejen.
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes, og æbleme skæres i både,
Mandlerne smuttes og snittes groft.
Godt halvdelen af dejen fordeles i en velsmurt springform, og æblerne med rom, spredes over dejen.
Resten af dejen fordeles over æblerne.
Dejen behøver ikke dække, da den spredes under bagningen.
Kagen drysses med perlesukker og de snittede mandler.
Kagen sættes i en forvarmet ovn ved 175°C på nederste rille og bages ca. 1 lime.
Kagen er fryseegnet.
De mange æbler gør denne æblekage meget blød og saftig og derfor lige velegnet til dessert som til kaffe og te.
Æblekagen kan serveres med flødeskum eller cremefraiche.