¾ kg æbler, i små tern
1 ½ dl mild olie fx raps-
1 dl yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt
275 g sukker
150 g brun farin
korn af ½ stang vanilje
100 g valnødde-, pecannødde- eller hasselnøddekerner
275 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 spsk kanel
¼ tsk .stødt kardemomme
¼ tsk nelliker
¼ tsk tørret knust ingefær
4 æg
Tænd ovnen på 175°.
Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanilje grundigt igennem.
Hak nøddekerner fint fx i en foodprocessor.
Sigt hvedemel, krydderier og bagepulver sammen.
Smør en springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder.
Pisk æg i sukkerblandingen, et ad gangen skiftevis med melblandingen.
Vend resten af de hakkede nødder i dejen.
Hæld lidt dej i springformen, dernæst et lag æbler, så igen dej.
Forsæt til formen er fyldt.
Æbler øverst.
Sæt kagen i ovnen ca. 1 time eller til en kniv stukket i kagen og trukket ud, kommer ud uden dej på.
Tips:
Kagen kan også deles i to forme og bages i lidt kortere tid. Kagen kan udmærket fryses.