Logo

Æblekage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage - Marie's

Belle de Boskoop, Cortland eller et andet aromafyldt æble bruges i den gammeldags æblekage. Til 4 personer

 

6 mellemstore, søde æbler

2-3 spsk rosiner

2 spsk sukker

2 spsk finthakkede mandler

 

Skræl, del og kog æblerne til mos med den flækkede vaniljestang og lidt vand.

Tag gryden fra varmen, rør sukkeret i og lad mosen blive kold.

Bland sukker og rasp.

Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande og kom raspblan­dingen på.

Rist den sprødt og gyldent, og tag panden fra varmen.

Læg æble­mos og raspblanding lagvis i en skål- start og slut med rasp.

Kom fløde­skum øverst og pynt med geléklatter.

 

Tips: Raspblandingen kan tilsættes 6-8 små, knuste makroner.

 

Bagt æblekage: Læg æblemos og raspblanding lagvis i et smurt, ovnfast fad. Slut med rasp og kom smørklatter øverst. Bag æblekagen ved 200°C i 20 minutter. Server den lun med koldt flødeskum til.

 

Hurtig æblekage: Læg raspblanding lagvis med groftrevne æbler, der er blan­det med lidt sukker. Kom flødeskum på og pynt med grofthakkede nødde­kerner.

 

Fynsk æblekage: Halver mængden af rasp. Tilsæt i stedet 150 g revet rugbrød. Æblekagen bages i ovn, som angivet ovenfor.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.029 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her