Let og luftig og med en stærk aroma af marcipan: Denne æblegratin er et hit, hvad enten den serveres i et gratinfad eller i ildfaste kopper
2 små, syrlige æbler
2 spsk citronsaft
100 g marcipan
1,5 dl mælk
3 æggeblommer
30 g sukker
25 g hvedemel
25 g Maizena
1 knsp salt
20 g sukker
30 g mandelsplitter
1 spsk flormelis
Æbler skrælles, skæres i kvarter, kernehuset fjernes, og de skæres i tynde både, der straks blandes med 2 spsk citronsaft.
Marcipan smuldres og med håndmikseren piskes den godt sammen med mælk, æggeblommer og sukker, indtil det er en cremet masse (5 minutter).
Hvedemel og Maizena blandes og røres sammen med marcipanmassen.
3 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, 20 g sukker tilsættes, og det hele piskes i yderligere 1 minut.
Æggehviden vendes i dejen.
Fordel massen i 4 store, ildfaste kopper/skåle (à ¼ l) eller i en gratinform ca. 20x20 cm.
Æbler og mandelsplitter fordeles ovenpå.
Bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 25-30 minutter ved 190°C (varmluft 170°C).
Drys flormelis over ved serveringen.
--