Logo

Æble-cobbler med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æble-cobbler med blåbær

 

En cobbler er en amerikansk, ovnbagt dessert med frugt, der helt eller delvist er dækket af dej gerne rørt med majsmel. Denne cobbler er bagt med danske æbler og lidt frosne blåbær - opskriften kan bruges året rundt med de frugter, der er i sæson.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min.

 

Fyld:

1 kg kogefaste æbler

2 spsk citronsaft

3 spsk sukker

2 tsk majsstivelse

2 tsk stødt kanel

225 g frosne blåbær

 

Dej:

100 g hvedemel

50 g grov majsmel (polenta) eller durummel

50 g farin eller sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

75 g koldt smør

1 dl mælk eller kærnemælk

evt. 1-2 spsk perlesukker

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både.

Vend dem sammen med citronsaft, sukker, majsstivelse og kanel, og læg dem i et smurt ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen ved 180 °C i 15-20 min.

Bland de to slags mel med farin, bagepulver og salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.

Rør mælken i med en træske til dejen er samlet og let klistret.

Tag fadet ud af ovnen, og skru op til 200 °C.

Vend de frosne bær sammen med æblerne.

Læg dejen i klatter over frugten den skal ikke dækkes helt.

Drys evt. med perlesukker, og sæt fadet i ovnen i 20-25 min. til dejen er gylden og gennembagt.

Server desserten lun med cremefraiche, græsk yoghurt eller rigtig amerikansk: med vaniljeis.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.976 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her