325 g ris
6 dl mælk
250 g kvark
4-6 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
2 dl rosiner
500 g syrlige æbler
1 spsk smør
½ dl rom
Kom ris og mælk i den gennemfugtede stegeso.
Kog det ved 170ºC i ca. ½ time.
Tilsæt sukker, rosiner, kvark og vaniljesukker, der er rørt sammen.
Bland tynde æblesnitter i. bag buddingen ved 200ºC i ca. 1 time.
Skulle æblerne have saftet så meget at buddingen er for tynd, kan den
koges yderligere uden låg ved 150ºC, til den er passende i konsistensen.
Hæld rommen over buddingen ved anretningen og spis den varm eller
lunken.
Tips: Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende
anvendes til de søde ting.
De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i
en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.