Logo

Pære- og ingefærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækul:      Indirekte

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 18-20 minutter

 

Smør til formene

hvedemel til at drysse i formene

1 moden pære

75 g smør

130 g rørsukker

50 g hvedemel

¼ tsk natron

½ tsk stødt ingefær

½ tsk stødt kanel

1 knivspids muskatnød

½ dl lys sirup

1 stort æg, sammenpisket

 

A. Smør 4 små buddingforme (1,7 dl) med lidt smør.

Drys forme­ne med lidt hvedemel.

 

B. Skræl pæren og skær den i kvarte.

Fjern kernehuset fra pærestykkerne og skær dem i små tern.

Fordel pærestykkerne i buddingformene.

Kom 50 g af smørret i en kasserolle sammen med rørsukkeret og varm det langsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet.

Hæld blandingen over pærestykkerne.

 

C. Sigt hvedemel, natron, stødt ingefær, kanel og muskatnød sammen på et stykke fedtafvisende papir.

 

D. Smelt resten af smørret, tag det af varmen og pisk siruppen i.

Lad blandingen køle helt af og rør så ægget i.

Rør det sigtede hvedemel og krydderierne i.

 

E. Fordel blandingen i de fire forme.

Sæt formene på stegeristen og grill dem indirekte over middel varme i 18-20 min., til overfla­den er gylden.

 

F. Lad pæredesserterne køle lidt af og vend derefter indholdet ud af formene. Server desserten varm med kugler af vaniljeis til.

 

Tips: Desserterne kan tilberedes i forvejen. Dæk dem med hushold­ningsfilm og bag dem, mens du nyder hovedretten.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.188 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her