Logo

Rabarbermazariner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbermazariner

 

Prøv disse skønne mazariner med rabarber. De er nemme at lave, hurtigt færdige, ser fantastiske ud og smager godt især med lidt cremet tilbehør.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 min. Fryse-egnet. 8-10 stk.

 

#

Mazarinmasse:

150 g marcipan

150 g sukker

150 g blødt smør

3 æg

1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)

1 økologisk citron

75 g hvedemel

75 g mandler

 

Fyld:

250 g rabarber

50 g rørsukker

 

Pynt og tilbehør:

evt. flormelis

flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis

*

 

1. Rør marcipan og sukker godt sammen og rør smørret i.

Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hver.

Tilsæt vaniljekorn (eller vaniljesukker) og fintrevet citronskal.

 

2. Sigt melet og vend det i dejen. Hak mandlerne og vend dem i dejen.

Fordel den i 8-10 portionstærteforme (eller linseforme) eller en stor tærteform (26 cm).

 

3. Rens rabarberne og skær dem i små stykker.

Vend dem med sukker og fordel dem på dejen.

Tryk dem ikke ned i dejen de falder ned af sig selv under bagningen.

 

4. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 °C.

Portionskager skal have 20-30 min. og en stor kage 45-55 min.

 

5. Nyd mazarinerne lune eller afkølede.

Pynt dem evt. med sigtet flormelis og server lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til.

 

TIPS: Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Så er det nemt at røre den ud med sukkeret, og der bliver ingen klumper.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her