En klassisk amerikansk pie med smag af marshmallows. Her
bagt med nogle få ændringer, som gør fedtindholdet mindre • Brug
letmælks-yoghurt i cremen, i stedet for cremefraiche og du sparer på
fedtstoffet.
Forberedelse 40 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. Ca. 10
stk.
# Råvarer til Mississippi mudpie
175 g frosne butterdejsplader
reven skal af ½ appelsin
FYLD OG TOPPING:
6 spsk fløde 13%
200 g marshmallows (vanilje)
225 g mørk blokchokolade
4½ dl piskefløde
1½ dl letmælks-yoghurt
kakao til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Optø butterdejen og rul den ud på et melet bord til ca. 3
mm's tykkelse.
2 Rul appelsinskallen ind i butterdejen (se Tips & råd).
Beklæd en form 23 cm i diameter med løs bund, med
butterdejen.
3 Prik huller i dejen med en gaffel.
Læg bagepapir over dejen og tyng den ned med tørrede bønner
el. lign.
Stil formen i ovnen og bag i 10 min.
Fjern bønner og bagepapir.
Bag yderligere 10 min, til dejen er gylden. Lad svale af.
4 Hæld fløde og marshmallows i en gryde.
Varm forsigtigt ved svag varme under omrøring, til alle
marshmallows er smeltet.
Hak chokoladen groft og læg den i blandingen.
Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad det køle af.
5 Pisk ⅔
af fløden stiv og vend
skummet i chokolade blandingen.
Hæld massen i den forbagte tærtebund.
Afkøl i 2 timer.
Pisk resten af fløden til skum og vend yoghurten i.
Fordel blandingen over pien (se Tips & råd).
Pudr med kakao.
Tips & råd
Det smager godt med appelsinskal i butterdejen.
Det er også godt med fint hakkede nødder og ingefær i dejen.
Anvend en smal paletkniv til at smøre cremen over pien.
Ved særlige lejligheder kan du anvende en sprøjtepose med stjernformet
tylle og pynte kagen med fx små rosetter.
Frysning: Pak formen med fyldet i plastfolie og frys op til
2 mdr.
Lad den tø op og dæk med toppingen.
PR. STK.: Energi: Kcal 433 = kJ 1818
Kulhydrat 39 g Protein 4 g Fedt 29 g (60%) Fibre 1 g