Logo

Mississipi mudpie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mississipi mudpie

 

En klassisk amerikansk pie med smag af marshmallows. Her bagt med nogle få ændringer, som gør fedtindholdet mindre • Brug letmælks-yoghurt i cremen, i stedet for cremefraiche og du sparer på fedtstoffet.

Forberedelse 40 min. + afkøling. Tilberedning 20 min. Ca. 10 stk.

 

# Råvarer til Mississippi mudpie

175 g frosne butterdejsplader

reven skal af ½ appelsin

 

FYLD OG TOPPING:

6 spsk fløde 13%

200 g marshmallows (vanilje)

225 g mørk blokchokolade

4½ dl piskefløde

1½ dl letmælks-yoghurt

kakao til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Optø butterdejen og rul den ud på et melet bord til ca. 3 mm's tykkelse.

 

2 Rul appelsinskallen ind i butterdejen (se Tips & råd).

Beklæd en form 23 cm i diameter med løs bund, med butterdejen.

 

3 Prik huller i dejen med en gaffel.

Læg bagepapir over dejen og tyng den ned med tørrede bønner el. lign.

Stil formen i ovnen og bag i 10 min.

Fjern bønner og bagepapir.

Bag yderligere 10 min, til dejen er gylden. Lad svale af.

 

4 Hæld fløde og marshmallows i en gryde.

Varm forsigtigt ved svag varme under omrøring, til alle marshmallows er smeltet.

Hak chokoladen groft og læg den i blandingen.

Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad det køle af.

 

5 Pisk af fløden stiv og vend skummet i chokolade blandingen.

Hæld massen i den forbagte tærtebund.

Afkøl i 2 timer.

Pisk resten af fløden til skum og vend yoghurten i.

Fordel blandingen over pien (se Tips & råd).

Pudr med kakao.

 

Tips & råd


Mississipi mudpie 

Det smager godt med appelsinskal i butterdejen.

Det er også godt med fint hakkede nødder og ingefær i dejen.


Mississipi mudpie 

Anvend en smal paletkniv til at smøre cremen over pien.

Ved særlige lejligheder kan du anvende en sprøjtepose med stjernformet tylle og pynte kagen med fx små rosetter.

 

Frysning: Pak formen med fyldet i plastfolie og frys op til 2 mdr.

Lad den tø op og dæk med toppingen.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 433 = kJ 1818

Kulhydrat 39 g Protein 4 g Fedt 29 g (60%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her