Logo

Mini-lagkager med hindbærsyltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mini-lagkager med hindbærsyltetøj

 

Vi serverer små portionslagkager til dessert - hvem siger, at man kun skal nyde lagkage til sin fødselsdag ...

Arbejdstid: ca. 1 time Bage/kogetid: ca. 20 min. Trækketid: evt. et par timer. ca. 8 stk.

 

#

3 lagkagebunde

100 g hindbærsyltetøj

 

Vaniljecreme:

½ stang vanilje

25 g sukker

2½ dl sødmælk

2 æggeblommer

15 g majsstivelse

½ dl piskefløde

50 g mørk chokolade

 

Kakaoglasur:

125 g flormelis

1½ spsk kakao

ca. 2 spsk kogende vand

 

Pynt:

evt. flødeskum

*

 

1. Udstik lagkagebundene i cirkler med en diameter på ca. 8 cm.

 

2. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.

Læg den tomme vaniljestang i en gryde med vanilje/sukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse.

Pisk det sammen og kog cremen under omrøring i ca. 4 min.

Tilsæt evt. hakket chokolade og lad det smelte, så det bliver en chokoladecreme.

Si cremen over i en skål og lad den køle af.

 

3. Rør den kolde creme sammen med fløde og saml kagerne:

Smør en bund med hindbærsyltetøj, læg en bund på og så et lag creme og en bund øverst.

 

4. Glasur: Sigt flormelis og kakao sammen og rør det til glasur med kogende vand.

Pynt de øverste bunde med glasur og evt. flødeskum.

 

TIPS: Du kan selvfølgelig også lægge lagkagen sammen med fyldet som en stor kage.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her