I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder
lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan
spises med lynets hast i bare to mundfulde.
4 personer
#
Vandbakkelser:
3 dl vand
100 g smør
170 g hvedemel
4 æg
Kaffeskum:
2½ dl piskefløde
2 spsk flormelis
4 spsk stærk, færdigbrygget kaffe
Kaffeglasur:
2 dl flormelis
½-1 dl stærk, færdigbrygget kaffe
1 tsk blødt smør
Til servering: mørke chokoladekringler
*
Vandbakkelser:
Tænd ovnen på 200 °C.
Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når
kogepunktet.
Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt,
til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter.
Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par min.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker,
til dejen samler sig.
Fordel dejen i 8 aflange stænger (ca. 3 cm brede) på en
bageplade med bagepapir.
Brug en ske eller en sprøjtepose med tylle.
Bag vandbakkelserne i ovnen i 25 min., og lad dem afkøle på
en bagerist.
Kaffeskum:
Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og
kaffe i skummet.
Kaffeglasur:
Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur.
Rør det bløde smør i glasuren til sidst.
Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med
kaffeskum.
Smør kaffeglasur på toppen, og pynt med en chokoladekringle.