Logo

Kulitj - ukrainsk kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kulitj - ukrainsk kage

 

# Ingredienser

500 g hvedemel
25 g gær
1½ dl mælk
5 æggeblommer
2 æggehvider
2 dl sukker
150 g smør
50 g rosiner
1 spsk cognac eller rom
½ g safran
25 g sukat
50 g hakkede, smuttede mandler
reven skal af 1 citron
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
Flormelis
Cognac eller rom

* Tilberedning 
1. Mælken lunes (35 ºC), og gæren tilsættes.
Sukker, æggeblommer og -hvider røres sammen og blandes med mælken.

2. Halvdelen af melet røres i, og dejen stilles til hævning i 1 time. 
Safranen opblødes i cognac eller rom i 10 mi­nutter.

3. Smørret smeltes og røres i dejen, hvorefter resten af melet og de øvrige ingredienser æltes i, og dejen tildækkes og stilles til hævning 1½ time eller til den har fået dobbelt stør­relse.

4. Smør en souffleform eller lignende grundigt og kom dejen i.
Lad dejen efterhæve, og bag den derefter ved 180 ºC i 45 minutter.

5. Kagen glaseres med sukkerglasur af flormelis, smagt til med rom eller cog­nac.
 
Tips: Skiver af Kulitj kan smøres med en anden kage - Pashka - og bliver dermed til lækker, 
og meget mættende, mad.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
502420-03-2016 19:40:10 anne
Skal det ikke bages i en høj gryde?

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her