Kvarkkage er en variation af sandkage, hvor halvdelen af
smørret er erstattet af kvark.
# Ingredienser:
125 g blødt smør
200 g sukker (2½ dl)
4 æg
250 g hvedemel (4-4½ dl)
2 tsk bagepulver
revet skal af ½ citron
10 hakkede mandler
4 spsk hakket, mørk chokolade
1 bæger kvark naturel (200 g).
*
Smør en springform (24 cm i diameter) med smør.
Rør smør og sukker godt sammen.
Kom æggene i, et ad gangen; og rør dejen kraftigt ind
imellem.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med
øvrige ingredienser.
Hæld dejen i springformen og bag den på nederste ribbe i
ovnen.
Bagetid ca. 1¼ time ved 175 °C.
Tips: Kagen er velegnet til dybfrysning. Den kan varieres
og evt. tilsættes hakkede frugter (korender, rosiner, sukat og cocktail bær) i
stedet for mandler og chokolade.