Logo

Kugelhopf 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kugelhopf 2

# Ingredienser
100 g smør
200 g hvedemel
30 g sukker
100 ml mælk
12 g gær
1 æg
1 æggeblomme
smør til formen
hvedemel til arbejdsbordet
100 g rosiner i rom (eller uden rom)
75 g mandelsplitter
Pynt: Flormelis til at drysse over kagen

* Tilberedning 
Smelt smørret og lad det køle af.
Sigt melet ned i en stor skål og drys sukkeret i.
Lun mælken og smuldr gæren i og opløs den.
Hæld mælk, gær, smør, æg og æggeblommen i melet og ælt det hele til en glat, klæbrig dej med håndmixerens dejkroge.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min.
Forvarm ovnen til 180°C og smør en randform.
Ælt den meget fugtige dej ned på det meldryssede bord i 5 min til den er smidig. Arbejd så rosinerne og mandelsplitterne ind i dejen.
Form dejen til en pølse.
Anbring den som en ring i formen, pres den godt til og lad den efterhæve tildækket i ca 10-15 min.
Bag den så i 45 min i varmluftsovn på 160°C.
Når der ikke hænger noget dej fast på den træpind der den stikkes i kagen, er den færdig.
Det er vigtigt den ikke får for meget, for så bliver den for tør.
Lad kagen køle af og drys med flormelis.
 
Pr styk: 335 kcal/1400 kJ, 7 g protein, 18 g fedt, 31 g kulhydrat

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her