Her er en herlig
opskrift på en sød og "snasket" kringle. Den er nem at lave og vil
vække lykke på ethvert kaffebord.
Arbejdstid: ca. 40
min. Hævetid: ca. 1 time Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnet. 8-10 stykker
#
200 g hvedemel
150 g koldt smør
25 g gær
2 spsk lunkent vand
3 spsk sukker
2 æg
½ stang vanilje
(eller 1 tsk vaniljesukker)
Remonce-fyld:
100 g blødt smør
100 g sukker
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt
kardemomme
75 g rosiner
Pynt:
1-2 spsk perlesukker
(eller hakkede nødder)
*
1. Hak det kolde
smør i melet brug et mørdejsjern eller en foodprocessor.
Rør gæren ud i vand
med sukker.
Pisk æggene sammen
og tag 2 spsk fra til pensling.
Rør æggene sammen
med gærvæsken og rør det i melblandingen.
Ælt dejen smidig og
lad den hæve 20 min. et lunt sted.
2. Rør
ingredienserne til remoncen sammen.
3. Rul dejen ud til
en lang plade ca. 15 cm i bredden.
Læg den på en
bageplade med bagepapir.
Læg remoncen på
midten af dejen.
Fold siderne op om
fyldet, fold enderne ind og klem dejen lidt sammen på midten.
Lad kringlen hæve
tildækket til dobbeltstørrelse ca. 45 min.
4. Pensl kringlen
med æg og drys med perlesukker eller hakkede nødder.
Bag ved 200 °C i ca.
30 min. til dejen er gyldenbrun og gennembagt.
Afkøl på en rist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin