Logo

Klassisk cheesecake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk cheesecake

 

Vi har lavet en helt klassisk cheesecake med citronskal og vanilje i flødeostcremen. Kagen er selvfølgelig pyntet med friske jordbær, men du kan bruge opskriften året rundt med sæsonens bær og frugt. Følg vores anvisninger trin for trin.

Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 1 time. 1 kage til 12-16 personer

#

Bund:

250 g grove digestive kiks

2 spsk sukker

75 g smeltet smør

 

Creme:

400 g flødeost naturel

150 g sukker

4 æg str. L

1 økologisk citron

½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker

250 g cremefraiche 18%

 

Cremefraiche-topping:

200 g cremefraiche 18%

2 spsk flormelis

¼ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker

*

Klassisk cheesecake

1. TÆND ovnen på 160 °C og tag flødeost, cremefraiche og æg ud af køleskabet.

Læg kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle.

Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør og pres det ud i bunden af en springform (22-24 cm).

Brug fx bunden af et kraftigt glas, til at presse kiksebunden jævn.

Du kan også presse massen op ad kanten. Sæt formen i køleskabet.

 

Klassisk cheesecake

2. PISK flødeosten cremet (uden klumper) og pisk sukkeret i lidt ad gangen.

Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt fintrevet citronskal og vaniljekorn eller vaniljesukker.

 

Klassisk cheesecake

3. RØR forsigtigt cremefraiche i ostecremen og hæld det over kiksebunden.

Stil formen i et ovnfast fad og stil fadet i et vandbad.

Sæt hele arrangementet midt i ovnen ca. 1 time til cremen akkurat er gennembagt.

Tjek om cremen har sat sig ved at ryste formen let den skal "blævre", men ikke være flydende.

Stil formen på en rist og lad den afkøle 30 min.

 

Du får den helt perfekte kage uden revner i cremen, når du bager kagen i vandbad.

Stil formen ned i et ovnfast fad og stil fadet i vandbad i ovnen.

Hvis du ikke har et fad, der er stort nok til din form, kan du pakke den ind i to lag alufolie - pas på, der må ikke være huller/revner, så vandet kan trænge ind i formen.

 

Klassisk cheesecake

4. RØR cremefraiche sammen med sigtet flormelis og vaniljekorn eller vaniljesukker og fordel det over kagen.

Stil kagen koldt gerne til næste dag.

Løsn kagen fra formens kant med en kniv eller palet og åben formen.

Flyt kagen over på et fad og pynt fx med friske bær.

 

TIPS: Du kan gøre cremen mere luftig ved at dele æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommerne i cremen som beskrevet.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i til sidst sammen med cremefraiche.

 

Du kan erstatte cremefraichelaget med en bærtopping:

Kog 300 g friske eller frosne bær med 1 dl vand og 1 dl sukker ca. 5 min. - til lagen tykner.

Afkøl helt og hæld over kagen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her