Vi har lavet en helt klassisk cheesecake med citronskal og
vanilje i flødeostcremen. Kagen er selvfølgelig pyntet med friske jordbær, men
du kan bruge opskriften året rundt med sæsonens bær og frugt. Følg vores
anvisninger trin for trin.
Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 1 time. 1 kage til 12-16
personer
#
Bund:
250 g grove digestive kiks
2 spsk sukker
75 g smeltet smør
Creme:
400 g flødeost naturel
150 g sukker
4 æg str. L
1 økologisk citron
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
250 g
cremefraiche 18%
Cremefraiche-topping:
200 g
cremefraiche 18%
2 spsk flormelis
¼ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
*
1. TÆND ovnen på 160 °C og tag flødeost, cremefraiche og æg
ud af køleskabet.
Læg kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle.
Bland de knuste kiks med sukker og smeltet smør og pres det
ud i bunden af en springform (22-24 cm).
Brug fx bunden af et kraftigt glas, til at presse
kiksebunden jævn.
Du kan også presse massen op ad kanten. Sæt formen i
køleskabet.
2. PISK flødeosten cremet (uden klumper) og pisk sukkeret i
lidt ad gangen.
Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt fintrevet citronskal og
vaniljekorn eller vaniljesukker.
3. RØR forsigtigt cremefraiche i ostecremen og hæld det over
kiksebunden.
Stil formen i et ovnfast fad og stil fadet i et vandbad.
Sæt hele arrangementet midt i ovnen ca. 1 time til cremen
akkurat er gennembagt.
Tjek om cremen har sat sig ved at ryste formen let den skal
"blævre", men ikke være flydende.
Stil formen på en rist og lad den afkøle 30 min.
Du
får den helt perfekte kage uden revner i cremen, når du bager kagen i vandbad.
Stil
formen ned i et ovnfast fad og stil fadet i vandbad i ovnen.
Hvis
du ikke har et fad, der er stort nok til din form, kan du pakke den ind i to
lag alufolie - pas på, der må ikke være huller/revner, så vandet kan trænge ind
i formen.
4. RØR cremefraiche sammen med sigtet flormelis og
vaniljekorn eller vaniljesukker og fordel det over kagen.
Stil kagen koldt gerne til næste dag.
Løsn kagen fra formens kant med en kniv eller palet og åben
formen.
Flyt kagen over på et fad og pynt fx med friske bær.
TIPS: Du kan gøre cremen mere luftig ved at dele æggene i blommer og hvider.
Pisk
æggeblommerne i cremen som beskrevet.
Pisk
æggehviderne stive og vend dem i til sidst sammen med cremefraiche.
Du
kan erstatte cremefraichelaget med en bærtopping:
Kog
300 g friske eller frosne bær med 1 dl vand og 1 dl sukker ca. 5 min. - til
lagen tykner.
Afkøl
helt og hæld over kagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin