Uhm, den er bare for
lækker denne tærte - sprød bund, blød karamel og mørk chokolade fuldstændig
vanedannende.
1 tærte til 8-1O personer.
Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 30 min. Køletid: 4 timer.
#
Tærtedej:
150 g hvedemel
100 g durummel
50 g flormelis
1 knsp salt
125 g koldt smør
½ dl iskoldt vand
Karamelcreme:
275 g sukker
¾ dl vand
1 dl piskefløde
125 g smør
1 tsk flagesalt
Overtræk:
125 g mørk chokolade
15 g smør
Tilbehør: evt.
vaniljeis
*
BLAND de to slags
mel, flormelis og salt godt sammen og hak det kolde smør i (med en foodprocessor
eller et mørdejsjern).
Saml hurtigt dejen med
koldt vand, pak den ind, og lad den hvile koldt en time.
Rul dejen ud, og læg
den i en tærteform.
Tryk dejen godt ind
i kanterne og sæt den i fryseren i 20 minutter.
Prik bunden med en
gaffel og bag den ved 200 °C i ca 15 minutter.
Karamelcreme: Kog
sukker og vand til gylden karamel i en gryde i ca. 8 min.
Tag gryden af
varmen, og tilsæt fløde, smør og salt.
Rør rundt, sæt
gryden tilbage på varmen, og kog massen jævn i 2-3 min.
Hæld det straks over
den bagte tærtebund, og lad karamelcremen stivne ved stuetemperatur eller i
køleskab, hvis du har travlt.
OVERTRÆK. Hak
chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
Rør den igennem,
smør den over den faste karamelcreme, og lad den stivne.
Server tærten i små
stykker evt. med en kugle vaniljeis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin