En let, fransk vaniljecreme dækker den saftige, grønne
frugt, som er bagt i en sund og god fuldkornsdej • Kiwi er en god kaliumkilde.
Kalium sammen med natrium fremmer nervernes impulser og hjertets slag.
Forberedelse 30 min. + afkøling. Bagning 30-35 min. 8
portioner
# Råvarer til Kiwi- og vaniljetærte
2½ dl mel
2½ dl fuldkornsmel
125 g smør
½ dl letmælks yoghurt naturel
FYLD:
1 vaniljestang
2 æg
½ dl vaniljesukker
1 dl fløde 13%
3 tsk gult majsmel
7 modne kiwifrugter
4 tsk flormelis til servering
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Bland mel og koldt smør i foodprocessoren og mix ca. 1 min.
til det er smuldret.
Tilsæt yoghurt og ælt let sammen til en dej.
Læg dejen på et melet bord og tryk den ud til en rund plade.
Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30 min.
2 Rul dejen ud på et melet bord og beklæd en 24 cm form med
den.
Afpuds kanterne og prik huller i bunden med en gaffel.
3 Læg vaniljestangen i lidt hedt vand.
Pisk de to æg let.
Pisk vaniljesukker, fløde og majsmel i.
Tag vaniljestangen op af vandet og del den på langs.
Skrab vaniljekornene ud med en kniv og pisk dem i massen.
4 Skræl kiwifrugterne og skær dem i skiver.
Læg kiwiskiverne taglagt i cirkler så de dækker hele
tærtebunden.
Hæld vaniljecremen over og glat den ud.
Stil tærten i ovnen til fyldet er fast, 30-35 min.
Server varm eller kold.
Sigt flormelis over lige før serveringen.
Tips & råd
Skræl kiwifrugterne tyndt med en kartoffelskræller.
Skær dernæst enderne bort på frugten inden den skæres i
tynde skiver.
Form en rund plade af dejen inden den pakkes ind i
plastfolie.
På den måde er den lettere at rulle ud efter afkølingen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1366
Kulhydrat 37 g Protein 6 g Fedt 17 g (47%) Fibre 4 g