Denne tærte er meget enkel og hurtig at bage. Perfekt til
kaffebordet eller som en frisk dessert efter en god middag. Frisk frugt. 1
kiwifrugt dækker dagsbehovet for C-vitamin hos børn og unge.
Tilberedning 25 min. 8 stk.
# Råvarer til Kiwitærte
450 g frossen butterdej
400 g friskost, Philadelphia light
½ citron saft og skal af
3 spsk flormelis
1 spsk vaniljesukker
5 kiwifrugter
ØVRIGT:
hvedemel til udrulningen
form 26 cm i diameter
fedtstof til formen
bagepapir
linser eller tørrede bønner til bagningen af tærte bunden
*
Fremgangsmåde:
1 Optø butterdejspladerne på bordet.
2 Sæt ovnen på 200 °C.
Rul butterdejen ud til 3 mm's tykkelse på et melet bord.
Smør en form med fedtstof og beklæd den med dejen.
Form kanterne (se Tips & råd).
3 Stik små huller i dejbunden med en gaffel, læg et stykke
bagepapir over dejbunden og fyld op med linser eller tørrede bønner.
Bag i ovnen 15 min. og lad bunden køle af.
4 Bland friskost med citronsaft, citronskal, flormelis og
vaniljesukker.
Skræl kiwifrugterne og skær dem i tynde skiver.
5 Smør ostecremen ud over tærtebunden.
Læg kiwifrugtsskiverne oven på cremen i et dekorativt
mønster.
Tips & råd
Variation: I stedet for friskost kan du anvende mascarpone
samt smage til med en god likør.
Tryk den øverste kant på tærtebunden til med tommel- og
pegefinger, så der dannes et regelmæssigt mønster. Drej formen, mens du
arbejder.
Tærtebunden kan bages nogle timer i forvejen. Dæk den med
plastfolie, når den er kold.
Opbevar den ved stuetemperatur, til den skal fyldes.
PR. STK.: Energi: Kcal 363 = kJ 1525
Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 23 g (57%) Fibre 3 g