Logo

Karamelsnitter med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelsnitter med chokolade


Tykke karamelstrøg og mundvandsløbende chokolade kendetegner disse skønne karamelsnitter. Skal der ekstra lækkerhed på bordet, er dette en sødhedssag, der med garanti vil vække dine gæsters begejstring. En sød, blød, sprød og stærkt vanedannende kage!

De karamelfyldte kager kan serveres efter en god middag og egner sig perfekt som festkager til særlige anledninger. Fortryl dine gæster med de lækreste karamelsnitter – du får opskriften her!

Tid: 40 minutter + afkøling. Bagetid: 25 minutter. Antal: Ca. 12 stk.

 

# Ingredienser til Karamelsnitter med chokolade

Mørdejsbund:
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
en lille, firkantet bageform
(ca. 15 x 20 cm) eller en lille tærteform/springform
lidt smør til formen

 

Karamelfyld:
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)

 

Chokoladeovertræk:
100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
Spiseligt guldstøv (kan udelades)

*

 

Fremgangsmåde

Mørdejsbund:
Tænd ovnen på 180 °C.

Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med smør.

Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor, og kør, til du får en sammenhængende masse

(har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i mel og sukker med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget).

Pres dejen ud i bageformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske.

Bag mørdejsbunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden.

 

Karamelfyld:
Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet.

Skru op, bring massen i kog, og lad den små koge i ca. 8 minutter under konstant omrøring.

Fortsat med at røre omhyggeligt, til massen er meget tyk, og sørg for, at den ikke brænder på!

Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden i formen, og lad det køle af i køleskabet, til fyldet er blevet fast.

 

Chokoladeovertræk:
Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad, og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld.

Drys straks med guldstøv, og sat kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet, og du kan skære den ud i smalle snitter med en skarp kniv.

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her