Tykke karamelstrøg og mundvandsløbende chokolade kendetegner
disse skønne karamelsnitter. Skal der ekstra lækkerhed på bordet, er dette en
sødhedssag, der med garanti vil vække dine gæsters begejstring. En sød, blød,
sprød og stærkt vanedannende kage!
De karamelfyldte kager kan serveres efter en god middag og
egner sig perfekt som festkager til særlige anledninger. Fortryl dine gæster
med de lækreste karamelsnitter – du får opskriften her!
Tid: 40 minutter + afkøling. Bagetid: 25 minutter. Antal:
Ca. 12 stk.
# Ingredienser til Karamelsnitter med chokolade
Mørdejsbund:
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
en lille, firkantet bageform
(ca. 15 x 20 cm) eller en lille tærteform/springform
lidt smør til formen
Karamelfyld:
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)
Chokoladeovertræk:
100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
Spiseligt guldstøv (kan udelades)
*
Fremgangsmåde
Mørdejsbund:
Tænd ovnen på 180 °C.
Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med smør.
Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor, og kør, til du får
en sammenhængende masse
(har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i mel og
sukker med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget).
Pres dejen ud i bageformen, og glat overfladen med bagsiden
af en ske.
Bag mørdejsbunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden.
Karamelfyld:
Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm langsomt op
ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Skru op, bring massen i kog, og lad den små koge i ca. 8
minutter under konstant omrøring.
Fortsat med at røre omhyggeligt, til massen er meget tyk, og
sørg for, at den ikke brænder på!
Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden i formen, og lad det
køle af i køleskabet, til fyldet er blevet fast.
Chokoladeovertræk:
Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad, og smør det jævnt ud over
det stivnede karamelfyld.
Drys straks med guldstøv, og sat kagen tilbage i køleskabet,
til chokoladen er stivnet, og du kan skære den ud i smalle snitter med en skarp
kniv.