450 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk salt
2 tsk stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2 ½ dl sødmælk
100 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk stødt kanel
æg til pensling før bagning
glasur af 150 g flormelis
1 spsk cacao
1 spsk kogende vand eller lidt mere
Bland hvedemel, sukker, salt og kardemomme i æltefadet.
Lun sødmælken til lillefingervarm.
Smuldr gæren ud i melet sammen med smørret, hæld mælken over og ælt så godt og grundigt, til dejen er glat og smidig, ca. 10 min. ved håndkraft.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i skålen i ca. 30 min.
Slå dejen ned og lad den hvile, mens du laver fyldet, hvor det hele blandes sammen til en jævn gang kanelsmør.
Dejen udrulles til et rektangel på 25 x 30 cm og fyldet smøres på.
Dejen rulles som til roulade og den skæres i skiver, der lægges som snegle på bagepapirbeklædt plade.
Efterhæver 30 min.
Pensles med æg og bages ved 225° 10-12 min. og afkøles på rist, før de
overtrækkes med chokoladeglasur.