1 dl lunkent vand
25 g gær
1 æg
2 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olie
1 dl grahamsmel
400-450 g hvedemel
Kanelfyld:
100 g brun fain
1 spsk kanel
Opløs gæren i vandet i en ælteskål.
Pisk ægget sammen i en kop og hæld halvdelen ælteskålen.- gem resten
til pensling.
Kom mælk, sukker, salt, olie, grahamsmel og det meste af hvedemelet i
ælteskålen og ælt dejen godt. tilsæt resten af melet løbende, til dejen
er blød og smidig.
Måske skal du bruge lidt mindre måske lidt mindre hvedemel.
Dæk skålen med plastfilm og lad dejen hæve i en halv time.
Ælt dejen igen.
Rul dejen ud på et melstrøet bord til en firkant (ca.30x40cm)
Bland farin og kanel sammen og spred det jævnt ud over dejen.
Rul dejen sammen som en roulade og skær den i 15 skiver.
Læg dejskiverne i tre rækker i bunden af et ovnfast fad (ca.25x30cm)
beklædt med bagepapir.
Pensl sneglene med resten af ægget og lad dem hæve i endnu en halv
time. varm imens ovnen op på 180ºC.
Bag sneglene midt i ovnen i 30 minutter.