En overdådig tærte
både i udseende og smag. Tærtebund, creme og jordbær kan gøres klar i god tid,
men tærten skal helst samles umiddelbart før servering.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet (1 tærte til ca. 8 personer)
#
Tærtebund:
75 g hasselnøddekerner
150 g hvedemel
2 spsk sukker
100 g koldt smør
2-3 spsk koldt vand
Creme:
2 dl cremefraiche
38%
1 dl piskefløde
2-3 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
250 g friske jordbær
Pynt:
100 g mørk chokolade
500 g friske jordbær
*
Kør hasselnødder til
mel i en foodprocessor og tilsæt mel og sukker.
Tilsæt smørret i små
stykker og kør det til en grynet masse.
Saml hurtigt dejen
med koldt vand.
Pak dejen ind og lad
den hvile i køleskabet 1 times tid.
Rul dejen ud og læg
den i en tærteform (22-24 cm).
Prik den med en
gaffel og stil den i fryseren 20 min.
Tænd ovnen på 200 °C.
Bag tærtebunden
gylden ca. 15 min. og lad den afkøle.
Pisk cremefraiche,
fløde, flormelis og vanilje til en tyk creme.
Skyl jordbærrene,
nip dem og hak dem groft med en kniv.
Vend dem i cremen og
stil den koldt.
Skyl de resterende
jordbær, nip dem og tør dem grundigt.
Hak chokoladen og
smelt den over vandbad.
Dyp jordbærrene
halvt i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er
stivnet.
Fordel jordbærcremen
i tærtebunden og tryk jordbærrene let ned i cremen med chokoladespidserne op
af.
Server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin