Superlækre
chokoladekager med julekrydderier. Brownies må gerne være lidt fugtige indeni,
så pas på ikke at bage for længe. Pak nogle af kagerne i en smuk æske eller
kagedåse med papir mellem stykkerne, og giv den som gave.
Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 35 min. 1 kage ca. 25 små stykker
#
200
g mørk chokolade
200
g smør
4 æg
250
g farin
250
g hvedemel
1 tsk
bagepulver
1 tsk
stødt kanel
1 tsk
stødt ingefær
½ tsk
stødt nelliker
¼ tsk
stødt peber
125
g soltørrede tranebær
150
g hvid chokolade
*
TÆND
ovnen på 180 °C.
Hak
den mørke chokolade groft, og smelt den sammen med smør over ganske svag varme
eller vandbad.
Pisk
æggene let sammen med farin.
Sigt
mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend tranebær og grofthakket hvid
chokolade i.
Rør
det i æggemassen, og fyld dejen i en smurt firkantet form (ca. 22x22 cm).
Bag
kagen midt i ovnen i 25-35 min.
Tjek
med en trætandstikker om kagen er gennembagt - den må gerne være lidt fugtig i
midten.
Stil
kagen til afkøling på en rist.
Server
kagen i kvadratiske eller rektangulære stykker, og drys evt. med lidt sigtet
kakao.
TIPS:
Soltørrede tranebær kan udelades eller erstattes af samme mængde hakkede
valnødder.
Hvid
chokolade kan erstattes af lys eller mørk chokolade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin