Rødbeder hører til på listen over superfoods, og de udgør en
vidunderlig ingrediens i denne kage, som med lidt held vil blive en juvel i din
samling. 60+ min - 1 kage
# Ingredienser
2 dl majsolie
180 g fintrevne rødbeder
250 g rørsukker
1 tsk salt
3 æg
150 g hvedemel
100 g hvid hvede
1 spsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
6 spsk mørk kakaopulver
*
Tilberedning
Tænd ovnen på 175 °C.
Hæld olien op i en stor skål.
Skræl rødbederne under rindende vand og riv dem fint i en foodprocessor (eller
på et rivejern).
Kom dem i skålen med olien og lad dem trække et kvarters tid.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Smør en lille bageform og fyld dejen i.
Bag den i ovnen i en lille times tid.
Hold øje med kagen og tjek med en kødnål, om den er
gennembagt.
Afkøl kagen på en rist.
Server den til en god kop te eller en intens espresso.