Til
dansk julehygge hører der æbleskiver. Prøv også at fylde dem med æbler: Læg et
lille stykke æble eller en teskefuld æblemos i hver æbleskive, inden du vender
dem første gang.
Arbejdstid:
20 min Hævetid: 20 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. ca. 14 stk.
#
10
g gær
1 dl
mælk
1
æg str. L
80
g hvedemel
1-2
spsk sukker
2 tsk
fintrevet økologisk citronskal (eller 1 tsk citronsaft)
1
knsp salt
1
knsp kardemomme
smør til stegning
Tilbehør:
syltetøj
eller flormelis
*
Rør
gæren ud i lun mælk, og tilsæt æggeblommen.
Rør
mel, sukker, citronskal, salt og kardemomme i dejen, og lad den hvile i 20 min.
Pisk
æggehviden stiv, og vend den i dejen.
Bag
dejen i en varm æbleskivepande med lidt smør i hvert hul, og server med
syltetøj og/eller flormelis.
TIPS:
Vend æbleskiverne med en strikkepind, så snart der et bagt en hinde, og dejen
endnu er flydende indeni. På den måde bliver æbleskiverne runde. Vend dem
derefter flere gange, så de bliver gyldne og sprøde.