Jordbær og pistacier er et godt makkerpar. Denne tærte er
bagt med en mazarinagtig creme med pistaciemasse, og toppet med friske jordbær
og hakkede pistacier.
1 tærte til 10-12 personer. Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 25
min.
#
Tærtedej:
500 g mel
200 g flormelis
200 g smør
1 tsk stødt ingefær
1 knivspids salt
1 æg
2 æggeblommer
Pistaciecreme:
100 g mandler
100 g flormelis
100 g blødt smør
80 g pistaciemasse
2 æg
Pynt:
700 g jordbær
150 g abrikosmarmelade
30 g pistacienødder
*
Kør alle de tørre ingredienser og smørret sammen i en
foodprocessor.
Kør til det ligner sand.
Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to
æggeblommer, og kør dejen sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i
30-60 min.
Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i en smurt
tærteform (ca. 25 cm i diameter).
Prik bunden med en gaffel, og sæt formen i køleskabet i
10-20 min.
Varm ovnen op til 170 °C.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og tilsæt flormelis,
smør og pistaciemasse.
Kør til det er ensartet, og kør æggene i.
Fordel cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i
ca. 15 min.
Skru ned til 150 °C og bag videre i ca. 10 min.
Lad kagen køle helt af.
Rens jordbærrene forsigtigt, tør dem, og nip haserne af.
Fordel jordbærrene på tærten med spidsen opad.
Skær evt. store bær over, og læg dem ned.
Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver
flydende.
Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen.
Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin