Jordbærtærte er en skøn dansk klassiker! Med denne enkle
opskrift får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en delikat
tærtebund.
(4-6 pers.)
#
Tærtebund:
150 g hvedemel (ca 2½ dl)
100 g koldt smør
3 spsk florsukker
1 æggeblomme
Fyld:
500 g friske eller dybfrosne jordbær
4 spsk jordbærsyltetøj
4 spsk kogende vand
2 blade husblas
Tilbehør: cremefraiche eller flødeskum.
*
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt sukker og saml dejen let med æggeblomme.
Tryk dejen ud i en tærteform og op langs formens sider.
Stil tærten koldt ca. 1 time.
Bag tærtebunden øverst i ovnen 20-25 min. ved 200 °C til den
er gylden.
Læg friske, evt. halverede jordbær ganske tæt på den
afkølede bund.
Rør jordbærsyltetøjet op med vand.
Gnid det igennem en sigte.
Tilsæt den udblødte, smeltede husblas.
Hæld det hen over bærrene, lige inden det er stivnet.
Den originale jordbærtærte er en dansk dessert- eller
kaffekage, lavet af en mørdejsbund overtrukket med chokolade, kagecreme, friske
jordbær og slutteligt jordbærglace. Jordbærtærten er den mest solgte kage hos
mange bagere.