Bag blot en stor portion af disse dejlige, saftige muffins
de er gode at fryse. Bag evt. nogle med græskarkerner, nogle med kokosflager og
nogle uden pynt. De sidste kan pyntes med flødeostecreme og lidt strimlet
gulerod på toppen.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 12 stk.
#
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt muskat
½ tsk stødt ingefær
½ tsk salt
2 æg
100 g sukker
100 g farin
125 g smeltet smør
3-4 revne gulerødder (ca. 225 g)
125 g nødder (hakkede)
125 g rosiner eller soltørrede bær
Pynt: græskarkerner, kokosmel, kokosflager, hakkede nødder,
glasur
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
Pisk æggene sammen med sukker, farin og smeltet smør og hæld
det i melet.
Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, nødder og rosiner.
Fordel dejen i 12 forede eller smurte muffinsforme
silikoneforme skal ikke smøres.
Drys evt. med pynt og sæt kagerne midt i ovnen.
Skru ned til 180 °C og bag dem ca. 30 min.
Tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte og
stil dem til afkøling på en rist.
Tips: De flotte gulerodsstrimler, kan du lave med en
kartoffelskræller.
Hvis kagerne skal spises med det samme, kan de pyntes med
fløde ostecreme:
Pisk 100 g flødeost sammen med 25 g blødt smør, 1 tsk vaniljesukker
og ca. 150 g sigtet flormelis. Sæt toppingen i køleskabet½ times tid inden
brug.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin