Halloween er den perfekte lejlighed til at fjolle igennem
med uhyggelige og sjove kager og pynt. Og disse græskar-cupcakes er ikke kun
sjove - de smager også fantastisk med lemonfyld og hvid chokoladecreme på
toppen. 12-15 stk.
# Ingredienser
Hvid chokoladecreme med citron:
½ l piskefløde
150 g hvid chokolade
3 blade husblas
Revet skal af 3 ubehandlede citroner
Græskar-cupcakes:
1 pose (50 g) hasselnøddeflager
200 g Hokkaido græskar
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 æg
150 g brun farin
1½ dl olie, smagsneutral
½ tsk fint salt
Fyld: 1 pakke Dr. Oetker Muffin Center Lemon
Pynt:
1 pakke (250 g) Dr. Oetker Dekorationsfondant
Dr. Oetker Geléfarver
Majsmel
Dr. Oetker Sort Konditorfarve
Falske glasskår:
100 g isomalt
*
Fremgangsmåde
Hvid chokoladecreme med citron:
Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i
en mindre skål.
Varm piskefløden til lige under kogepunktet.
Kom husblas i den varme fløde og smelt blandingen sammen.
Hæld ⅓ af fløden over chokoladen og rør til den er
smeltet.
Tilsæt endnu ⅓ og rør til fløden er absorberet.
Rør til sidst den sidste ⅓ i blandingen.
Rør fintrevet citronskal i cremen, dæk den til med alufolie
og sæt den straks i køleskabet.
Alufolien skal røre cremen, så der ikke dannes kondens.
Græskar-cupcakes:
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Blend hasselnødderne.
Skræl græskarret, riv det groft og rør det sammen med sigtet
hvedemel og bagepulver.
Pisk æg, brun farin og olie sammen i en skål og vend det i
massen sammen med de blendede hasselnødder. Fordel dejen i muffinforme.
Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 minutter.
Afkøl kagerne let på en bagerist.
Fyld de lune cupcakes med muffincenter lemon og afkøl dem
helt.
Pynt:
Øjne: Tril 5 hvide fondant-kugler med en diameter på ca. 2
cm.
Farv herefter 20 g fondant grå med 1 dråbe sort
konditorfarve og tril 5 kugler heraf.
Tryk de grå kugler flade og sæt dem oven på de hvide fondant
kugler, så det forestiller farven i øjet.
Farv herefter pupillen med en madpensel påført sort
konditorfarve.
Til de røde streger i øjet bruges den røde geléfarve.
Fingre:
Indfarv resten af fondanten til fingre, ved f.eks. at blande
gul og rød gelé-farve.
Lav herefter 5 fingre. Til negle trilles små kugler, som
trykkes flade og aflange.
Sæt neglene på spidsen af fingeren og mal evt. neglelak med
rød geléfarve.
Glasskår:
Smelt isomalten i en gryde ved lav varme.
Når den er smeltet, hældes den ud på en silikonemåtte eller
et stykke bagepapir.
Lad den størkne og knæk herefter stykker af så det ligner
ægte glasskår.
Tips: Du kan også bruge almindelig sukker, som dog
får en brunlig farve. Isomalt er helt glasklart.
Pynt kagerne:
Pisk chokoladecremen kort.
Den skal være helt kold og må kun piskes kort, da den ellers
skiller.
Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetylle og
sprøjt den på de helt afkølede kager.
Pynt med øjne, fingre og glasskår og brug den røde geléfarve
som blod.