Bag
en saftig chokoladekage, og tryl den om til små græskarhoveder. De sjove
popcakes vil helt sikkert vække lykke hos ungerne.
24
kager Arbejdstid: 1½ time Bagetid: 30 min. Køletid: 1 time. Fryseegnet
#
Kage:
15
g smør til formen
150
g hvedemel
50
g kakao
1 tsk
bagepulver
½ tsk
salt
125
g smør
175
g sukker
1 tsk
vaniljesukker
1 æg
2
dl mælk eller kærnemælk
Smørcreme:
50
g smør
175
g flormelis
50
g kakao
1 tsk
vaniljesukker
2-3
spsk mælk eller kærnemælk
Overtræk:
250
g hvid chokolade
1 tsk
smør eller kakaosmør
gul
og rød frugtfarve
Endvidere:
50
g mørk chokolade
24
træpinde
evt.
50 g marcipan og grøn farve
*
Tænd
ovnen på 180 °C. og smør en springform (24-26 cm) eller en lille bradepande (18x26
cm) med smør.
Sigt
de tørre ingredienser sammen.
Pisk
smør. sukker og vaniljesukker cremet, og pisk ægget i.
Rør
mel bland ingen i dejen skiftevis med mælk.
Hæld
dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min.
Tjek
med et træspid, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
Pisk
smørret cremet.
Sigt
flormelis, kakao og vaniljesukker sammen, og pisk det i smørret skiftevis med
mælk.
Pisk
cremen luftig.
Smuldr
den afkølede kage til krummer i en stor skål, og rør smørcremen i lidt ad gangen,
til kagemassen bliver til at forme.
Form
massen til ca 24 kugler på størrelse med en golfbold, og læg dem på et fad med
bagepapir.
Smelt
den mørke chokolade i en skål over vandbad.
Dyp
den ene ende af pindene - én af gangen - i chokoladen, og stik dem i kagekuglerne.
Sæt
fadet med kagerne i fryseren i mindst 30 min.
Smelt
den hvide chokolade sammen med smør i en skål over vandbad, og tilsæt farve, så
den bliver orange.
DYP
de frosne kager i den orange chokolade, og ryst/sno pindene forsigtigt, så
overskydende chokolade glider af.
Læg
dem på bagepapir eller stik pindene i en flamingoblok, og lad chokoladen
stivne.
Hæld
resten af den smeltede mørke chokolade i et lille kræmmerhus af madpapir, og
pynt kagerne som græskar.
Sæt
evt. en stilk af grøn marcipan i toppen.
Opbevar
kagerne i en boks i køleskabet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin