Bag nogle nemme og
saftige muffins med gulerødder og valnødder. Du kan pynte dem med almindelig
glasur eller flødeostecreme se vores TIPS.
10-12 stk.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min. Fryseegnede
#
2-3 gulerødder (180
g)
20 g valnøddekerner
120 g brun farin
1 dl neutralt
smagende olie
2 æg
140 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
2 knsp fint salt
*
Skræl gulerødderne,
og riv dem fint. Hak valnødderne.
Pisk farin og olie
sammen.
Pisk æggene i et ad
gangen.
Rør gulerødder og
valnødder i dejen.
Sigt mel, kanel,
bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen.
Hæld dejen i 10-12
muffinsforme, og bag dem midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 min.
Afkøl kagerne på en
bagerist.
TIPS: Du kan pynte
kagerne med en almindelig glasur rørt af sigtet flormelis og 1-2 spsk kogende
vand, eller en flødeostecreme rørt af 25 g blødt smør, 1 tsk vaniljesukker, 100
g flødeost og ca. 150 g sigtet flormelis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin