Gulerødderne gør kagen saftig, citronen gør den frisk og
mandler og kanel giver kagen en speciel, anderledes og mild smag. En klassisk
kage.
• Dæk kagen med chokolade, hvis du vil have den mindre sød.
Forberedelse 1 time. Bagning. 50 min. 12-14 stk.
# Råvarer til Gulerodskage Schweizisk
4 gulerødder
reven skal af 1 citron
3 spsk friskpresset citronsaft
5 æg
2 spsk koldt vand
1 dl sukker
2 spsk vaniljesukker
1 nip salt
1 tsk kanel
300 g malede mandler
⅔ dl
hvedemel
⅓ dl
kartoffelmel
1 tsk bagepulver
GLASUR:
2½ dl flormelis
½ æggehvide
1-2 tsk vand eller citronsaft
marcipan og frugtfarve til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Skræl og riv gulerødderne.
Bland dem med citronskal og citronsaft.
Del æggene i blommer og hvider og bland hviderne med 2 spsk
koldt vand.
Pisk æggehviderne til skum.
Pisk sukker, vaniljesukker, salt og kanel med æggehviderne.
2 Rør æggeblommerne en ad gangen i æggehviderne.
Vend derefter gulerødderne i lidt ad gangen.
Bland mandler, mel, kartoffelmel og bagepulver.
Vend forsigtigt melblandingen i dejen.
3 Smør en springform (26 cm i diameter) med fedtstof.
Beklæd bunden med bagepapir.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Bag i ovnen ca. 50 min.
Lad kagen hvile 10 min, inden du fjerner ringen på formen.
Garner som anvist under Tips & råd.
Tips & råd
Glasur: rør æggehvide og flormelis sammen med 1-2 tsk vand
eller appelsinsaft.
Glasuren må ikke blive for tynd.
Lad kagen blive helt kold inden du lægger glasuren på.
Garnering: tag 25 g hvid marcipan og lidt frugtfarve og lav
små gulerødder.
Garner kagen med gulerødderne.
PR. STK.: Energi: Kcal 278 = kJ 1167
Kulhydrat 31 g Protein 7 g Fedt 14 g (45%) Fibre 2 g