Begynd dagen med en saftig muffin med masser af fyld. Du kan
bruge rabarber, jordbær, ananas, fersken, mango, nektarin, og senere på
sommeren blåbær, kirsebær, hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær, blommer, pærer
og æbler. Prøv forskellige kombinationer, fx fersken og hindbær eller blåbær og
pære.
8-10 store muffins eller 12-14 små. Arbejdstid: 30 min. Bagetid:
30 mm.
#
50 g hasselnødder eller mandler
250 g hvedemel
250 g mysli
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
250 g fintsnittet frugt og bær
1 citron (øko)
2 æg
125 g honning eller farin
2½ dl kærnemælk eller mælk
2 spsk olie (gerne nøddeolie)
Pynt:
3 spsk blandede frø og kerner (græskar, solsikke, hørfrø)
*
Hak nødderne groft, og bland dem sammen med alle de tørre
ingredienser i en stor skål.
Rens frugt og bær, og skær dem i små stykker.
Vask citronen, og riv skallen fint.
Bland frugt, bær og citronskal med de tørre ingredienser.
Pisk æggene sammen med honning, kærnemælk og olie.
Hæld det i mel blandingen, og vend dejen sammen med en
dejskraber - rør så lidt som muligt, men indtil alt er blevet "vådt".
Fyld dejen i 8-10 høje muffinforme, og drys med blandede frø
og kerner.
Sæt dem midt i ovnen ved 220 °C.
Skru ned til 180 °C efter 15 min., og bag dem færdige i ca.
15 min.
Tjek med et træspid, om de er gennembagte (der må ikke sidde
rå dej på).
Sæt de færdigbagte muffins til afkøling på en bagerist.
TIPS: Du kan fryse de færdigbagte muffins i fryseposer. Tag
dem ud af fryseren aftenen før, og lad dem optø i posen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin