Virkelig gode grove kiks / knækbrød med tørret frugt fx
rosiner og abrikoser, ca. 40 styks alt efter str. Du vil elske dem og de er
lette at bage.
#
200 g tørret frugt (fx
abrikoser, rosiner, figner, tranebær og blåbær)
3 dl mælk
25 g gær
1 tsk flagesalt
175 g rugmel
300 g durumhvedemel
2 tsk hel kommen
*
Tænd ovnen på 225 °C
(200 °C varmluft).
Hak den tørrede
frugt fint.
Varm mælken, til den
er fingervarm (37 °C).
Rør gæren ud i
mælken og tilsæt flagesalt, rugmel, durumhvede og kommen.
Ælt dejen smidig.
Drys mel på bordet.
Del dejen i to
stykker og rul dem tyndt ud.
Skær dejen ud
kvadrater, rektangler eller trekanter og prik dem med en gaffel.
Læg dem på
bageplader med bagepapir.
Bag frugtkiksene i
midten af ovnen i 4-6 min., eller til de begynder at tage farve.
Køl af på en
bagerist.
Opbevar kiksende i
en kagedåse eller lufttæt beholder.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin