Sæt en prikket kage
på bordet til grundlovsfesten. Den er fyldt med tre slags mousse: jordbær,
vanilje og rabarber. Kagen kan også lægges sammen som en lagkage med
almindelige lagkagebunde.
Arbejdstid: 1½ time.
Koge/bagetid: 25 min. Køletid: 6 timer. Ikke fryse-egnet
(1 kage til ca. 12
personer.)
#
Rød dej:
25 g blødt smør
3 spsk sukker
1 spsk æggehvide
3 spsk hvedemel
rød frugtfarve
Lys dej:
4 æg
125 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk bagepulver
50 g smeltet smør
Rabarber- og
jordbærmousse:
3+3 blade husblas
250 g rabarber (små
stykker)
+ 250 g jordbær
75 + 75 g sukker
½ + ½ dl vand
1 + 1 dl piskefløde
Vaniljemousse:
3 blade husblas
1 stang vanilje
3 spsk sukker
¼ l kaffefløde
2 æg
3 spsk sukker
1 dl piskefløde
Pynt:
friske jordbær
mynte eller
citronmelisse
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Rør den røde dej
sammen og tilsæt farve, så den er lyserød eller rød:
Fyld dejen i en
lille sprøjte-pose og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir (30x40 cm).
Pisk æg og sukker
til den lyse dej til en tyk og luftig creme (8-10 min.) med en håndmikser.
Sigt mel og
bagepulver sammen og vend det i dejen a 2 omgange.
Vend smeltet smør i
dejen og bred den forsigtigt over de røde toppe.
Bag kagebunden 10-15
min. til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt.
Vend kagen ud på et
stykke sukkerdrysset bagepapir.
Træk forsigtigt
bagepapiret af og skær den ud i en cirkel på 20 cm i diameter og 3 baner ca. 8
cm brede.
Læg banerne langs
inderkanten af en springform (22 cm) med prikkerne ud mod formens kant skær dem
til, så de passer.
Læg cirklen i bunden
med prikkerne nedad.
Rabarbermousse: Ud
blød 3 blade husblas i koldt vand.
Kog rabarber med
sukker og vand ca. 5 min. og pres mosen gennem en sigte.
Knug vandet af husblassen,
smelt den i den varme rabarberpuré og lad det køle af.
Pisk 1 dl fløde til
skum og vend den i rabarberpureen.
Fyld moussen i
kageformen og stil den i køleskabet.
Vaniljemousse: Ud
blød husblassen i koldt vand.
Flæk vaniljestangen
og skrab kornene ud.
Kom dem i en gryde
med vaniljestang, sukker og kaffefløde og kog det igennem et par min.
Pisk æggene godt
sammen med sukker og pisk den varme vaniljefløde i.
Hæld det tilbage i
gryden og pisk det over varmen til det tykner det må ikke koge.
Tag gryden af varmen
og tilsæt knuget husblas.
Si cremen over i den
skål og lad den afkøle.
Pisk fløden til skum
og vend den i vaniljecremen.
Fordel den over den
stivnede rabarbercreme og stil den i køleskabet.
Jordbærmousse:
Udblød de sidste 3 blade husblas i koldt vand.
Kog en lage af
sukker og vand.
Blend de rensede
jordbær med sukkerlagen og smelt husblassen i pureen.
Pisk det sidste
fløde til skum og vend det i den afkølede jordbærpuré.
Fordel den over den
stivnede vaniljemousse og stil den i køleskabet min. 3 timer.
Tag kagen ud af
formen og pynt med friske jordbær og lidt mynte eller citronmelisse.
TIPS: Du kan også
overtrække kagen med et tyndt lag jordbærgelé.
Brug opskriften som
til jordbærmousse uden piskefløde.
Si og mål pureen og
beregn 1½ blad husblas pr. dl puré.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin