Se hvordan du laver denne idiotsikre kage. En kage, der er
god til alle dine søde kreationer. Lav skiver, pynt med flødeskum, bær eller glasur,
det vil glæde unge og gamle.
En génoise, også kendt som Genoese kage eller Genovese kage,
er en italiensk svampekage opkaldt efter byen Genova og forbundet med italiensk
og fransk køkken.
# Ingredienser
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
* Tilberedning
Pisk de hele æg meget grundigt med sukker.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen, så melet er meget luftigt.
Vend det i æggene med få tag og uden at røre mere end nødvendigt.
Fyld dejen i en 22 cm rund bageform, der er smurt med smør og drysset med et lag mel eller rasp.
Bag kagen ved 200 °C alm ovn 25-30 min og prøv med en pind,
om den er gennembagt.
Tips:
Sukkerbrødskager er ret neutrale i smagen og egner sig derfor til tilsætning af smagsingredienser som citron, appelsin, vanilje, chokolade, rom, likør eller andet.
Dejen kan også tilsættes 75 g smeltet, afkølet smør for at virke lidt saftigere.
En ægte sukkerbrødsdej er ellers helt uden fedtstof.