Logo

Blondies med hvid chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blondies med hvid chokolade

 

Blondies er brownies med hvid chokolade. Vi har vendt lidt friskhakket basilikum i dejen, der sammen med det krydrede muscovadosukker, giver kagen en helt speciel og meget spændende smag. Du kan udelade basilikum eller erstatte den med andre friske krydderurter som fx mynte, ananassalvie eller en lille smule citrontimian eller rosmarin.

1 kage, 16-25 stykker. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 35 min. Fryseegnet

 

#

Dej:

100 g valnøddekerner

175 g smør

240 g lyst muscovadosukker

2 æg

1 spsk vaniljesukker

½ tsk salt

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

150 g hvid chokolade

lidt frisk basilikum (evt. citronbasilikum)

 

Pynt:

100 g hvid chokolade

½ dl piskefløde

evt. 15 g frysetørrede hindbær

friske basilikumblade

*

 

Varm ovnen op til 175 °C almindelig ovnvarme. (ikke varmluft)

Rist valnødderne på en tør pande i 4-5 min.

Afkøl nødderne, og hak dem groft.

Smelt smørret, og rør det sammen med muscovadosukker.

Tilsæt æg, vaniljesukker og salt.

Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.

 

Hak den hvide chokolade meget groft.

Hak en lille håndfuld basilikumblade mellemfint - der skal være 1-2 spsk.

Rør chokolade, basilikum og valnødder i dejen.

 

Smør en firkantet form (20x20 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden, så det hænger ud over 2 sider.

Fyld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min.

Kagen er færdig, når den er gylden i kanterne, blank på hele overfladen, og har sat sig i midten.

Mål evt. med et stegetermometer, der skal vise 85 °C i midten, hvis du kan lide kagen konfektagtig som en brownie.

Ellers bag i 5-8 min. mere, til den er mindst 90 °C målt i midten.

 

Stil formen til afkøling på en rist i 20 min.

Løft kagen ud af formen vha. bagepapiret, og lad den afkøle til stuetemperatur.

 

Hak den hvide chokolade groft, og smelt den sammen med fløden i en skål over vandbad - uden at røre undervejs.

Rør glasuren sammen, når chokoladen er helt smeltet.

Dryp glasuren i mønster over kagen eller smør det på kagen med en palet.

Drys evt. med frysetørrede hindbær, og sæt kagen i køleskabet i 30-60 min.

 

Skær kagen i 16-25 (4x4 eller 5x5) firkanter.

Pynt evt. med friske basilikumblade ved servering.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her