Blondies er brownies med hvid chokolade. Vi har vendt lidt
friskhakket basilikum i dejen, der sammen med det krydrede muscovadosukker,
giver kagen en helt speciel og meget spændende smag. Du kan udelade basilikum
eller erstatte den med andre friske krydderurter som fx mynte, ananassalvie
eller en lille smule citrontimian eller rosmarin.
1 kage, 16-25 stykker. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 35 min. Fryseegnet
#
Dej:
100 g valnøddekerner
175 g smør
240 g lyst muscovadosukker
2 æg
1 spsk vaniljesukker
½ tsk salt
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g hvid chokolade
lidt frisk basilikum (evt. citronbasilikum)
Pynt:
100 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
evt. 15 g frysetørrede hindbær
friske basilikumblade
*
Varm ovnen op til 175 °C almindelig ovnvarme. (ikke
varmluft)
Rist valnødderne på en tør pande i 4-5 min.
Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Smelt smørret, og rør det sammen med muscovadosukker.
Tilsæt æg, vaniljesukker og salt.
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
Hak den hvide chokolade meget groft.
Hak en lille håndfuld basilikumblade mellemfint - der skal
være 1-2 spsk.
Rør chokolade, basilikum og valnødder i dejen.
Smør en firkantet form (20x20 cm) med smør, og læg et stykke
bagepapir i bunden, så det hænger ud over 2 sider.
Fyld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min.
Kagen er færdig, når den er gylden i kanterne, blank på hele
overfladen, og har sat sig i midten.
Mål evt. med et stegetermometer, der skal vise 85 °C i
midten, hvis du kan lide kagen konfektagtig som en brownie.
Ellers bag i 5-8 min. mere, til den er mindst 90 °C målt i
midten.
Stil formen til afkøling på en rist i 20 min.
Løft kagen ud af formen vha. bagepapiret, og lad den afkøle
til stuetemperatur.
Hak den hvide chokolade groft, og smelt den sammen med
fløden i en skål over vandbad - uden at røre undervejs.
Rør glasuren sammen, når chokoladen er helt smeltet.
Dryp glasuren i mønster over kagen eller smør det på kagen
med en palet.
Drys evt. med frysetørrede hindbær, og sæt kagen i
køleskabet i 30-60 min.
Skær kagen i 16-25 (4x4 eller 5x5) firkanter.
Pynt evt. med friske basilikumblade ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin