Når du bruner
smørret først, giver det en fin nøddeagtig smag i dejen. De blå birkes giver
dejlig knas i kagerne. Dem kan du dog udelade, hvis de ikke lige falder i din
smag.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 25 min. Fryseegnede. Giver 12 stk.
#
100 g smør
350 g blommer
1 økologisk citron
1 æg
50 g sukker
50 g farin
2 dl kærnemælk eller
syrnet fløde
125 g hvedemel
125 g durummel
2 tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
½ tsk groft salt
1-2 spsk blå birkes
Pynt:
1 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
*
TÆND ovnen på 210 °C.
SMELT smørret i en
lille gryde, og lad det akkurat blive nøddebrunt.
Tag gryden af
varmen, og køl ned.
VASK blommerne, ud
sten dem og skær dem i små stykker.
Vask citronen, riv
skallen, og vend den sammen med blommerne.
PISK ægget sammen
med sukker og farin, og pisk det afkølede smør i.
Tilsæt kærnemælk
eller syrnet fløde.
BLAND de to slags
mel med bagepulver, kanel og salt.
Rør det i dejen (den
må gerne være lidt klumpet), og tilsæt blommer og birkes.
FORDEL dejen i 12
muffinforme. Drys med kanelsukker, og sæt dem i ovnen i 8 min.
Skru ned til 180 °C,
og bag dem færdige i 15-18 min.
Tjek, om de er
gennembagte og køl af.
TIP: Lav dine egne
muffincups ved at klippe 12 kvadrater af bagepapir (ca. 11x11 cm).
Brug et glas, hvis
bund passer til din muffinform.
Læg papiret midt på
glassets bund, og fold det i facon rundt om glasset.
Læg papirformen i
muffinformen, og fortsæt med resten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin