Denne blødende chokoladekage er fransk og chokolade i optimal
forening: sprød udenpå og flydende inden i. Molleux betyder blød! Og det er
hvad denne chokoladekage er, blød. Eller faktisk er den ligefrem en blødende
chokoladekage. Det er vigtigt at denne blødende chokoladekage er helt flydende
i midten, så når man sætter gaflen i den, flyder det ud med lækker chokolade.
Blødende chokoladekage er en hver chokolade elskers våde drøm. Den vil helt
sikkert være et hit, så server den for familie, venner, børn eller
voksne
Blødende chokoladekage til 6 personer
# Ingredienser til blødende chokoladekage:
2 spsk smeltet smør
+ 125 g smør
125 g mørk chokolade
4 æg
75 g sukker
40 g mel
6 aluminiumsforme
florsukker til pynt
evt. en god is
*
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 °C.
Smelt 2 spsk smør, og pensl formene med det smeltede smør.
Smelt smør og chokolade over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, tilsæt mel.
Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse,
og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.
Fordel dejen i formene.
Bag dine molleux au chocolat i 6 min., og lad dem afkøle i
5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.
Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være
flydende.
Drys med lidt florsukker.
Server blødende chokoladekage med din yndlingsis til. Det er
meget delikat at servere en dessert, hvor det varme møder det kolde.
Tips: Dejen til blødende chokoladekage kan laves i
forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl til de skal
bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt
ned, forsvinder den bløde midte.