Denne tærte med blåbær er let at lave og smager fantastisk. Server tærten som lidt lækkert til kaffen eller som dessert for gæsterne, gerne lun og med cremefraiche til.
# Ingredienser
250 g hvedemel
75 g sukker
125 g smør
1 æg
bagepapir og ris eller tørrede linser til bagning af tærtebund
500 g blåbær
100 g sukker
cremefraiche til servering
* Tilberedning
Hvedemel og sukker blandes.
Smørret hakkes heri og smuldres godt ind med fingrene.
Samles til en fast dej med det letpiskede æg.
Lad dejen hvile køligt en halv times tid, inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Læg bagepapir over tærtebunden og fyld med ris eller linser, så den holder formen under forbagningen.
Sættes i ovnen ved 180 ºC i 15 min.
Bagepapiret fjernes, og de skyllede bær lægges i.
Drysses med sukkeret og bages yderligere 10-15 min.
Kan spises lun med cremefraiche til.