Denne blåbærtærte med mandelcreme er perfekt dessert til gæsterne. Den er nem at lave og ser super flot ud. Hvis du har en ismaskine så prøv at lave vaniljeis og hindbærcoulis til- det kan anbefales.
# Ingredienser
Dej:
200 g hvedemel,
75 g sukker
125 g smør
2 æggeblommer
en knivspids salt
500 g blåbær,
Creme:
50 g smør
50 g sukker
50 g fint mandelmel
1 helt æg
* Tilberedning
Udrul dej i ca. 2-3 mm tykkelse.
Læg den i en tærteform (18-20 cm i diameter).
Læg alufolie oven på den i tærteformen anbragte dej.
Fyld tørrede linser eller gule ærter i formen, så dejen presses på plads.
Bag den i ovnen i ca. 15 min. ved 190 ºC.
Afkøl tærten efter at alufolien med linser eller ærter er fjernet.
Cremen røres sammen, til den skummer ( smør, sukker, mandelmel og æg).
Fyld tærten med blåbær og hæld cremen over.
Sæt den igen i ovnen i ca 10 min ved 190 ºC.
Serveres lun overdrysset med flormelis.
Dertil vaniljeis og hindbærcoulis.
Hvis du har en ismaskine:
Vaniljeis - 1 liter:
10 æggeblommer
¾ l sødmælk
¼ l piskefløde
150 g sukker
2 stk renset vaniljestang
Hindbærcoulis:
500 gram hindbærpuré uden kerner
150 gram sukker
koges op i 3-4 min. - Serveres kold.