Disse
herlige kager er lidt som hindbærsnitter, bare med blåbærfyld og kokos.
12-20
snitter. Arbejdstid: 1 time. Hviletid: min. 1 time. Koge/bagetid: 30 min.
#
Mørdej:
150
g hvedemel
75
g durummel
75
g flormelis
75
g kokosmel
1
tsk bagepulver
125
g smør
1
æg str. L
½
dl iskoldt vand
Blåbærfyld:
250
g friske eller frosne blåbær
150
g syltesukker
Glasur:
100
g flormelis
1 spsk
blåbærfyld
1 spsk
kogende vand
kokosflager,
kokosmel eller krymmel
*
Bland
hvedemel, durummel, flormelis, kokos og bagepulver godt sammen, og hak det
kolde smør i brug en foodprocessor eller et mørdejsjern.
Tilsæt
æg og vand, og saml hurtigt dejen den skal ikke æltes.
Pak
dejen ind i plastfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
Bland
blåbær og syltesukker i en gryde, og kog det igennem under omrøring i 3-5 min.
Hæld
det i en skål til afkøling.
Tænd
ovnen på 200 °C.
Rul
dejen ud til et stort rektangel (30x40 cm) på et stykke bagepapir.
Prik
dejen med en gaffel, og smør blåbærfyldet på den ene halvdel (tag 1 spsk fyld
fra til glasur).
Fold
den anden halvdel af dejen over fyldet, og ry den let til.
Flyt
kagen over på en bageplade ved hjælp af bagepapiret, og bag kagen i ca. 25
min., til dejen er gylden og gennembagt.
Sigt
flormelissen.
Pres
den reserverede skefuld blåbærfyld gennem sigten, og rør det sammen med
flormelis og vand til passende konsistens.
Rist
evt. kokosflager eller kokosmel på en tør pande.
Tag
kagen ud af ovnen, og smør glasuren på kagen, mens den endnu er varm.
Drys
med pynt, og lad kagen køle helt af.
Flyt
kagen over på et bræt, skær kanterne til, og skær den i pæn snitter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin