Biscotti er italiensk for småkage. Biscotti minder om
biscuit (det engelske ord for småkage).
Den slags biscotti du får opskriften på her, hedder biscotti
di mandorla (med mandler), og de smager skønt til en kop kaffe.
# Ingredienser til ca. 45 stk.
200 g mandler (ikke smuttede)
150 g sukker
50 g smør
2 æg
1 citron, usprøjtet, revet skal af
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
*
Læg mandlerne hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 °C, og sæt mandlerne i ovnen i ca. 15
minutter – hold lidt øje med dem.
De skal kun ristes – ikke brankes.
Skru herefter ovnen ned på 175° C, og tag mandlerne ud.
Smelt smørret, og lad det afkøle en smule.
Rør smør, æg og revet citronskal sammen.
Bland mel, sukker, bagepulver, salt og de ristede mandler
sammen, og ælt det sammen med smør, æg og citronskal.
Del dejen i tre lige store dele, og rul dem til pølser, der
er lige så lange som din bageplade/bradepande er bred.
Læg pølserne på bradepanden beklædt med bagepapir, og tryk
dem flade, så de er ca. 2½ cm tykke.
Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad dem afkøle et par minutter, og skær dem med en skarp
kniv i fingertykke, skrå skiver.
Sæt dem i ovnen igen, og bag dem ca. 15 minutter, til de er
gyldne – vend evt. undervejs.
Biscotti kan også serveres til dessert – fx til is med
syltet appelsin- eller citronskal til.
Tips: For at spare tid smutter jeg ikke mandlerne, jeg
rister dem i stedet. Og det gør jeg i ovnen, på den måde kan de passe sig selv,
mens jeg laver dejen. Men du kan også bare komme dem i, som de er – altså
ubehandlede.
Lav hellere dobbeltportion med det samme – de forsvinder som
dug for solen.